Penn Hills Resort, elhagyatott szellemhotel Amerikában

A most következő bejegyzésben egy amerikai hotelkomplexumot fogunk bemutatni, melyet kifejezetten nászutas hotelnek terveztek. A mai helyszínünk a Pocono hegységtől nem messze fekvő Analomnik városában található, Pennsylvania állam nyugati részén. Részletek a a címre kattintva...




A hotelkomplexumot 1944-ben alapították a cikk elején említett nászutas hotelként. Az 500 hektáros Penn Hills területén foglalt helyet az épületegyüttes, ahol az idők folyamán golfpályát és sípályát is kialakítottak, hogy az itt megszállt vendégeknek minél több és jobb időtöltési lehetősége legyen. A fiatal házasok körében a második világháború befejezését követően nagyon népszerű volt. A komplexum a hidegháború idején is kedvelt maradt, a több száz szobát szív alakú ágyakkal, külön pezsgőfürdőkkel, romantikus világításokkal szerelték fel. A wellness-részlegen helyet kapott egy harang alakú hatalmas medence is, amely kedvelt helye volt az itt levő pároknak. Elmondható, hogy a hotelkomplexumnak felfelé ívelő karrierje volt, egészen 1990-ig, amikor a hidegháborúnak végeszakadt nem csak a Szovjetunióban található hoteleknek, de az Egyesült Államokbelieknek is visszább esett a látogatottsága. Mint ilyenkor lenni szokott a hotelnek eleinte egyre nagyobb bevételei estek ki az egyre kevesebb foglalásból és mire a 2000-es évek elejére ért már egy halom adósságot felhalmozott. 

Több vélemény szerint is ekkorra már ennek az üdülőformának leáldozott és az akkori fiatal házasok már nem voltak kíváncsiak a szív alakú ágyakra és a szép túralehetőségekre, hanem inkább külföldre mentek nászútra. Valami másra vágytak, valami modernebbre. A Penn Hills Resort bezárása 2009-ben érkezett el, amikor is az alapító és tulajdonos, Frances Paolillo 102 éves korában meghalt. Halála után két hónappal az üdülőhely bezárta kapuit és azóta üresen áll. A helyszínt többször is bejárták már urbexesek, több gyújtogatást is túlélt azonban 2017-ben az üdülőhely főépülete porig égett és ezzel az esetleges felújításnak végleg vége szakadt.


További amerikai szellemvárosok:

























Források:

untappedcities.com
atlasobscura.com
abandonedplaygrounds.com

Megjegyzések