Az Ellis Island-i kórház és patológia, a bevándorlók segélyhelye

Az Amerikai Egyesült Államokba bevándorló emberek először az Ellis Island nevű szigeten kötöttek ki ahol orvosok vizsgálták meg a hajókról leszállókat. Az 1902-ben megnyílt kórház mára már teljesen elhagyatottá vált. Részletek a címre kattintva érhetőek el.



Az Amerikai Egyesült Államok az Ellis Island-en hozott létre egy karanténszigetet a bevándorlók számára, 1902-ben pedig egy hatalmas kórházat is építettek a szigeten, mely a kor legmodernebb kórházának számított. A kórház célja, hogy az amerikai lakosokat megvédje azoktól a betegségektől amelyeket vélhetően a bevándorlók hoztak volna magukkal. Az első világháború után sajnos olyan mértékű idegengyűlölet lett urrá az amerikai lakosokon, hogy a bevándorlási hullám jelentősen visszaesett. 
A kórházban kb. 800 embernek volt hely, amely teljes mértékben megfelelt a követelményeknek. A kórházhoz 4 laboratórium is tartozott amelyben fiatal orvostanhallgatók tekinthették meg az amerikában kevésbé ismert betegségeket. Az épületet 1930-ban használták utoljára kórházként. Bezárása után már csak mint raktár volt használatban.

Az épületeket jelenleg szeretnék helyrehozni és múzeumként használni, ennek megvalósítására felajánlásokat akarnak szerezni a savellisisland.org oldalon. 


Ha további kísértetjárta helyekre vagy kíváncsi az Egyesült Államokban:




























Források:

abandonedamerica.us
cnn.com
saveellisisland.org
allabandoned.com


Megjegyzések