Kennecott, Alaszka elhagyott bányavárosa

A most bemutatásra kerülő kisváros Alaszka hófödte vidékén fekszik, az évek során pedig több paranormális tevékenység is történt a régi bányaépületek falai között, melyeket szellemvadászok is észleltek. 


Kennecott városát 1900-ban alapította a Kennecott Copper Corporation, miután két kutató érclelőhelyet tárt fel a környéken. A cég azonnal megkezdte egy bánya megépítését, aminek a kiszolgálására 300 bányászt telepítettek a vidékre. A bányának öt darab különálló aknája volt:

Bonanza
Jumbo
Mother Lode
Erie
Glacier

Az aknákat földalatti alagutak kötötték össze, amelyeket mára már nagyrészt befalaztak. Az első világháború éveiben termelte a legtöbb ércet a bánya. 1925-ben azonban egy geológus azt jósolta, hogy a bányák hamarosan kimerülnek. A bányák közül először a Glacier-t zárták be 1929-ben, majd később sorra a többi négyet is. A legutoljára bezárt Bonanza bánya egészen 1938 szeptemberig működött, nem sokkal később november 10-én pedig az utolsó vonat is távozott a városból, szinte az összes lakóval együtt. Három család azonban úgy döntött, hogy ott marad és őrzi az elhagyott bányavárost, de idővel több paranormális jelenség után ezek a családok is elköltöztek 1952-ben. Több személy számolt be  rejtélyes, hátborzongató hangokról a régi bányaépületek felől, illetve többen látták amint a szerszámok maguktól elrepülnek. Még szellemvadászok is észleltek a bányákban paranormális tevékenységeket, amelyeket ők sem tudtak megmagyarázni. Az 1960-as években Kennecott városából megpróbálták elszállítani az ottmaradt értékesebb gépeket. A gépek elszállítása jövedelmező volt a cég számára, így arra jutottak, hogy a régóta lakatlan települést is lerombolják és ami értékesíthető azt elviszik. Az épületek egy részét sikerült is lerombolniuk, azonban időközben Nemzeti Parkká nyílvánították a helyet, így az állam úgy döntött, hogy inkább megőrzik a települést és fizetős túrákat szerveznek az odavágyóknak. 

Ha szeretnél további amerikai szellemvárosokat vagy épületeket látni:




















Források:

visittheusa.com
abandonedamerica.com
wikipedia.org


Megjegyzések