Bannack, Montana elhagyott kisvárosa

A most következő kisvárosban többször is láttak szellemet, a helyi fogadó pedig Montana egyik legismertebb kísértetjárta helyszíne mind a mai napig. Részletek a címre kattintva érhetőek el. 


Magát a várost 1860-ban alapították, mivel ekkoriban a környéken jelentős mennyiségű aranyat találtak és megpróbálták ezeket kibányászni. A nevét a közelben élő Bannock indián törzsről kapta, akik már jóval az aranyláz előtt a vidéken éltek. 1864-ben egy rövid ideig Montana fővárosa is volt ez a kis település. A kisváros lakossága fénykorában 10.000 fő körül mozgott ami akkoriban egy igazán nagy városnak volt tekinthető. A várost csak egy vasútvonal kötötte össze a külvilággal, itt több vonat is közlekedett amelyeket azonban többször is kiraboltak útonálló banditák. Jelentős volt a bűnözés is, mivel hatalmas aranylelőhely volt a környéken ezért nagyon sok banditát vonzott a "könnyű" gazdagodás híre.

A városban helyet kapott 3 szalon, 4 szálloda, sok kisüzlet, színház, később még egy mozi is. A város meglehetősen szépen maradt meg az útokor számára, több háza is érintetlen. Az utolsó lakosai az 1970-es évek végén hagyták el a már szinte teljesen elnéptelenedett várost. Az 1960-as évektől pedig mint történelmi emlékhelyet tartják nyílván az Amerikai Egyesült Államokban. 

További kísértetjárta helyek:













Források:
stateparks.mt.gov
wikipedia.org
visittheusa.com

Megjegyzések