Gary, Indiana leghíresebb elhagyatott helyszíne

Gary városa nemcsak az "Évszázad városa" címet nyerte el az utóbbi 100 évben, de a 90-es években a nem ennyire megtisztelő, "Legtöbb gyilkosság egy évben" címet is megkapta. Részletek és képek a címre kattintva.


Gary városában az 1960-as években még 180.000 ember élt, a legutóbbi népszámlálás során azonban már csak alig 73.000 ember lakott a városban. Magát a várost 1906-ban alapította a US Steel Company, hogy az épülő acélgyáraknak a dolgozóit el tudják szállásolni. A város szépen növekedett, csúcspontját pedig az 1960-as évekre érte el. A városban egyre több fekete, bevándorló és hajléktalan élt, aminek a következménye az lett, hogy egyre több bűncselekmény történt a városban. A US Steel fokozatosan zárta be a gyárait, a dolgozók pedig egyre többet sztrájkoltak az el-elmaradozó bérek miatt. 1993-ban Gary városában történt a legtöbb gyilkosság 100.000 főre vetítve. Ez a háromszorosa volt az 1993-as Chicago-i rátának. A városban minden harmadik lakóépület elhagyatottan áll és minden második irodaépület nincsen kiadva.

Ebben a városban tartóztatták le 2014-ben az egyik leghírhedtebb sorozatgyilkost, Darren Deon Vann-t, akit 14 nő meggyilkolásával gyanúsítottak. 

Érdekesség, hogy ebben a városban született Michael Jackson, 1958-ban.


Tekints meg további szellemvárosokat Amerikából:
































Források:

abandonedamerica.us
ghostofamerica.com

Megjegyzések